Diş Sağlığı ve Estetik Diş Polikliniği
samsun kanal tedavisi Bilim Diş Kliniği
BİLİM DİŞ KLİNİĞİ

Online Randevu Oluşturun

Web sitemizden tedavilerimiz ile ilgili online randevu oluşturabilirsiniz.

Diş siniri darbe, travma, çürüme ya da farklı bir nedenle hasar görmüşse, vücut söz konusu canlı olmayan siniri yabancı kabul eder. Böylece bölgede bir iltihaplanma meydana gelir. Bu gibi durumlarda uzman diş hekimleri tarafından sinir çıkartılıp, boşluk bırakmaksızın kanal tedavisi uygulanır.

Tedavinin uygulanma amacı enfekte olan ya da çürüyen bir dişi kurtarmak veya onarmaktır. İşlem uygulanırken pulpa adı verilen diş özü ve sinir alınır. Dişin iç kısmı temizlenerek dolgu uygulanır. Eğer hasta ağrılı dişi ihmal ederse enfeksiyon etrafındaki dokulara da yayılır.

Uzman diş hekimlerimizle sunduğumuz kanal tedavisi ve dolgu işlemleriyle, daha sağlıklı bir diş yapısına kavuşabilirsiniz.

Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tedavide öncelikle gerekli röntgenlerin alınarak, ön muayenenin yapılması gerekir.

Ardından enfeksiyonlu bölgeye erişmek için, dişe delik açılır. Bölgeyle ilgili enfeksiyon döküntüleri, bakteriler,  çürümüş sinir dokusu ve pulpa temizlenir. Bunu daha iyi yapabilmek, kanalı etkili biçimde doldurabilmek için genişletme yapılır.

Dişin böylece temizlenmesi ardından, boş kalan bölümün doldurulması gerekir. Aksi halde yeni enfeksiyonlar söz konusu olacaktır. Dolgu ardından hem diş sağlığı, hem de dayanıklılığı sağlanır. Dolguda kullanılan farklı yöntemler bulunmaktadır.

Dolgu Nasıl Yapılır?

Diş zarar gördüğünde diş eti ve diş üzerinde bakteri oluşur.  Böylece apse ve enfeksiyon meydana gelir ve diş köklerindeki sinirlere baskıda bulunabilir. Diş eti ve yüzde şişlik de olabilir. Aynı şekilde diğer dişler de zarar görebilir. Dolayısıyla dolguda kanal tedavisi de uygulanır. Burada dört farklı dolgu mevcuttur. Dişin gördüğü zarara ve konumuna göre, uzman diş hekimleri tarafından belirlenir.

  • Amalgam Dolgu: Kullanım süresi hastadan hastaya değişen bu dolgular, yüksek bir dayanıklılığa sahiptir. Dolgu malzemesi olarak uzun yıllardır kullanılmaktadır.
  • Kompozit Dolgu: Madde, küçük cam parçaları ve plastik karıştırmasından elde edilmektedir. Dişte görünen bölümlerde, ön taraflarda tercih edilmektedir. Hastalarda diş rengine de uyum sağlayan, dayanıklı yapısı bulunmaktadır.
  • Altın Dolgu: Uygulama bakımından zor olup, arka taraftaki dişlerde oldukça uygundur.
  • Porselen Dolgu: Bu dolgu, laboratuvar ortamında elde edilmektedir. Renk değişimi yoktur ve diş rengine de uyumludur.

Dolgu yapılmadan önce kanal tedavisi de uygulanır. Bu işlem bittikten sonra açılan boşluğa diş hekimi tarafından uygun görülen dolgu işlenir. Dişe yerleştirme tamamlanınca kenarları, keskin bölümleri, fazlalıkları araçlarla düzeltilir. Ağrıları önlemek, boş kısma yiyecek-içecek kaçmasını önlemek için tamamen kaplanır.

Endodonti konularından biri olan dolgu aşaması da bittikten sonra son olarak cilalama yapılır. Tüm işlemler yaklaşık 30 dakika sürer. Uzman hekim, hastayı nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda bilgilendirir. 

Samsun kanal tedavisi için doğru adres; Bilim Diş Kliniği

DİŞ HEKİMLERİMİZ SİZE ULAŞSIN.

Sizi Arayalım

Arama talebi formunu doldurun, diş hekimlerimiz sizinle iletişime geçsin, randevunuzu oluşturalım.

    Aşağıdaki formu doldurun, uzmanlarımız sizi arasın hemen randevunuzu oluşturalım.
    Ön Muayene İçin Formu Doldurun
    Chief Support Engineer